Karakara

„Karakara czarnobrzucha” – pod taką nazwą zlokalizowałem ptaka, którego dziś udało mi się sfotografować. Piękny i mający w sobie coś majestatycznego.

Jak przeczytałem to ptak drapieżny z rodziny sokołowatych występujący tylko w Ameryce Południowej. Waga jego ciała to 1,5 kg, a rozpiętość skrzydeł dochodzi do 135 cm.

Jak to dobrze mieć nieraz przy sobie aparat fotograficzny!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *